Era dissabte 14 de maig a les 6 de la tarda. Havíem quedat al local per carregar els trastos i fer camí cap a Santa Coloma de Farners. Un plugim poc amenaçador ens acompanyava durant la tarda.

Arribàvem a Santa Coloma als vols de les 7, per la televisió del bar Sport anunciaven que el Futbol Club Barcelona acabava de proclamar-se campió de la lliga. Poc temps més tard anaven arribant membres de la colla i es respirava ambient festiu, bufandes i samarretes del barça s’apoderaven de la plaça de l’Església. L’espera va ser llarga fins a 3/4 de 12 que havia de començar el correfoc… Uns mataven el temps tot prenent un refrigeri, altres gaudien del concert que ens oferia República Rumbera. Però no tothom estava tranquil, l’Àlex i en David, el cap de colla i l’ex cap de colla, i la Júlia, membre del casal La Sega, recordaven quin recorregut s’havia assignat, el comentaven molt seriosament i hi feien voltes constantment com si estiguessin fent una cursa de formula 1.

Les hores anaven avançant i ens plantàvem a la hora de sopar, entrepà de botifarra i cervesa és el que menjaven els grans, també hi havia llom amb beguda de cola pels més menuts o dèbils. La gent menjava on podia, en canvi la banda s’havia apoderat dels seients que hi havia dins el local de la Sega, 4 places de sofà ocupades per 15 adolescents professionals del joc del tetris que ho fan encaixar tot entre ells. Mentrestant a fora ja s’estaven maquinant gamberrades, s’ajuntaven en Miquel, en Quim, en Ricard, l’Aleix i un parell o tres més, no explicarem com va acabar la situació, Ricard se’l veía molt feliç…

Cap als vols de les 11 l’Àlex feia sonar el seu característic xiulet per anunciar a la colla que és l’hora de canviar-se i fer la introducció. La Laura, presidenta de la colla, ens feia una petita introducció acompanyada de l’Àlex, que després de 34 voltes al circuit, ja sabia què s’havia de fer en cada moment.

Comencem el correfoc, la banda acompanya als espectadors cap al inici, llums apagats per iniciar el que seria un salt de plens típic de Patum, en Dídac va engegar la música i tota la plaça va començar a cremar. El recorregut era simple però alguns hi volien posar emoció, així que dos diables es van escapar del grup per enfilar-se al terrat d’una casa per poder cremar més amunt que tothom, ningú els va veure ja que van pujar massa… Quan faltaven 50 metres per acabar el recorregut la calor era insuportable així que hàbilment l’Eloi i en Toni varen cridar -“Que ens muntin un bar aquí mateix!”. Dit i fet vam rebre la resposta en el mateix moment, tres taules queien del cel com si fos pluja… No va arribar el beure així que vam acabar el recorregut, però en David es va despistar, era qui tenia les claus de la furgoneta on hi havia tots els bitxos de l’espectacle final. Al cap de 5 minuts de cremar foc absurdament a la plaça, va aparèixer amb la cervesa a la mà i amb l’altra ens podria haver obert la gloriosa porta de la furgoneta, però no va anar així la cosa… El passerell duia el braç embenat i no el podia moure. Li van haver d’agafar les claus de la butxaca, no va voler deixar la cervesa.

Amb el correfoc acabat la banda tocava els seus últims temes, mentrestant els diables s’hidrataven i l’Àlex feia cremar la traca final que ens havíem oblidat de desplegar. El públic estava entregat a nosaltres. Podem dir que va anar tant i tant bé que fins i tot va venir la regidora a felicitar-nos i a fer-se fotos amb nosaltres, humilment podem dir que érem els seus ídols.

Gent de Santa Coloma de Farners i companyes de La Sega moltes gràcies per fer-nos sentir com a casa!

Us apreciem molt Santa Coloma.